Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε από αυτόν τον player επιλέξτε κάποιον άλλον από το σχετικό μενού της αρχικής μας σελίδας.
Η ιστοσελίδα του Ellinikosfm.com αλλάζει! Τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα η ανανεωμένη μας ιστοσελίδα! Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν στην παρούσα ιστοσελίδα!
 
 
 
 
• Αναζήτηση στην Playlist
• Αναζήτηση στην Playlist
• Το δημοφιλέστερο Ραδιόφωνο
Live Greek Radio
Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την σελίδα μας επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.
 
• ÁËÅÊÁ ÊÁÍÅËËÉÄÏÕ
• ÁËÅÊÁ ÊÁÍÅËËÉÄÏÕ
Βιογραφικό Καλλιτέχνη:
Η Αλέκα Κανελλίδου γεννήθηκε στην Πλάκα, στην καρδιά της Αθήνας, και μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών. Πατέρας της ήταν ο βιολιστής Γιάννης Κανελλίδης. Στα 17 της χρόνια, όντας ακόμη μαθήτρια στο Α? Γυμνάσιο Πλάκας, άρχισε να τραγουδά. Ο πρώτος της ? μικρός, 45 στροφών ? δίσκος περιλάμβανε δύο τραγούδια του Γιάννη Σπάρτακου, οικογενειακού φίλου και λάτρη της τζαζ μουσικής. Στη συνέχεια ηχογράφησε έναν ακόμη μικρό δίσκο σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου και στίχους Νίκου Μαστοράκη.Το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και η αγάπη της για την τζαζ την έκαναν ιδανική ερμηνεύτρια του ξένου τραγουδιού. Πέρα από μια σειρά μικρών δίσκων με επιτυχίες της εποχής, η καριέρα της εμπλουτίστηκε από τις εμφανίσεις της στα μεγάλα κλαμπ όπου σχεδόν αποκλειστικά ερμήνευε ? είτε με μικρά σύνολα είτε με μεγάλες ορχήστρες ? τραγούδια από ένα ευρύτατο ρεπερτόριο ξένης μουσικής. Το 1974 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πήρε μέρος με το «Ασε με να φύγω», ένα τραγούδι του Γιώργου Μανίκα σε στίχους του Νίκου Ελληναίου.Τραγούδι-ορόσημο για το Φεστιβάλ το οποίο βραβεύτηκε, όπως και η ίδια η Αλέκα Κανελλίδου με το βραβείο των δημοσιογράφων για την καλύτερη ερμηνεία. Η πρώτη αυτή δισκογραφική της επιτυχία την έφερε σε επαφή με το πλατύ κοινό. Με το γνώριμο και απόλυτα προσωπικό της ύφος ερμήνευσε στη συνέχεια τραγούδια των Γιάννη Σπανού, Γιώργου Κατσαρού, Μίμη Πλέσσα, Αλέξη Παπαδημητρίου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Μάριου Τόκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτελεί ο δίσκος της με τίτλο «Back to Jazz» που ηχογράφησε με τον Μάρκο Αλεξίου, σταθερό συνεργάτη της επί σειρά ετών, και το Λάκη Ζώη. Ο δίσκος αποτελεί δείγμα της κοινής τους αγάπης για ένα είδος μουσικής που παίζουν και τραγουδούν χρόνια.

• Στατιστικά καλλιτέχνη
• Στατιστικά καλλιτέχνη
Συνολ. 'Αλμπουμς: 2 Συνολ. Τραγούδια: 2 Ακούστηκαν συνολικά: 20 φορές
Συνολ. Επιλογές: 0 φορές Συνολ. Ακροάσεις: 737
Ακούστηκε τελευταία το τραγούδι: ÐÏÓÏ ÃËÕÊÁ ÌÅ ÓÊÏÔÙÍÅÉÓ (στην : 12.3.2019 @ 21:04, από το άλμπουμ: ÏÉ ÌÐÁËËÁÍÔÅÓ ÔÇÓ ÆÙÇÓ ÌÁÓ )
Τελευταίο τραγούδι που ζητήθηκε από ακροατή μας: δεν έχει επιλεγεί κάποιο τραγούδι από αυτόν τον καλλιτέχνη

Σημ.: Όλες οι ημερομηνίες είναι πολιτείας Ουάσιγκτον Αμερικής, GMT -8 ώρες.


• Όλα τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ÁËÅÊÁ ÊÁÍÅËËÉÄÏÕ
• Όλα τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ÁËÅÊÁ ÊÁÍÅËËÉÄÏÕ

 

Παρακάτω βλέπετε τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ÁËÅÊÁ ÊÁÍÅËËÉÄÏÕ.
Πατήστε τον τίτλο του άλμπουμ για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Τίτλος Τραγούδια Ακούστηκε Προστέθηκε
14 ÌÅÃÁËÁ ÔÑÁÃÏÕÄÉÁ 1 1 φορές 4.3.2019 @ 10:26
ÏÉ ÌÐÁËËÁÍÔÅÓ ÔÇÓ ÆÙÇÓ ÌÁÓ 1 45 φορές 1.2.2018 @ 16:56