Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε από αυτόν τον player επιλέξτε κάποιον άλλον από το σχετικό μενού της αρχικής μας σελίδας.
Η ιστοσελίδα του Ellinikosfm.com αλλάζει! Τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα η ανανεωμένη μας ιστοσελίδα! Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν στην παρούσα ιστοσελίδα!
 
 
 
 
• Αναζήτηση στην Playlist
• Αναζήτηση στην Playlist
• Το δημοφιλέστερο Ραδιόφωνο
Live Greek Radio
Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την σελίδα μας επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.
 
• ËÉÆÅÔÔÁ ÍÉÊÏËÁÏÕ
• ËÉÆÅÔÔÁ ÍÉÊÏËÁÏÕ
Βιογραφικό Καλλιτέχνη:
Η Λιζέττα Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά. Οι γονείς της, πρόσφυγες από τον Πόντο, εγκαταστάθηκαν εκεί, την εποχή του μεγάλου ξεριζωμού, δηλαδή το 1922.

Στη θεσσαλονίκη, η Λιζέττα τέλειωσε το Γυμνάσιο και μετά τη Σχολή Αγγλομαθών Γραμματέων. Η αγάπη της για το τραγούδι φάνηκε από πολύ νωρίς, πράγμα που πρόσεξε η οικογένειά της και ειδικά τα αδέλφια της. Πρότυπο της είχε την Πόλυ Πάνου, τη Γιώτα Λύδια, την Καίτη Γκρέυ και φυσικά τον Στέλιο Καζαντζίδη. Σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε σχολικές γιορτές, η Λιζέττα είχε την πρώτη της επαφή με το κοινό, τραγουδώντας τις επιτυχίες εκείνων των χρόνων και δημοτικά τραγούδια, με προτίμηση στα ποντιακά. Η ωραία φωνή της και το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της σε συνδυασμό με την άνεσή της πάνω στη σκηνή, ξεχώρισαν αμέσως. Έτσι δέχθηκε πρόταση από το θεσσαλονικιώτικο κέντρο ARIGATO για να συμμετέχει στο πρόγραμμά του. Έτσι λοιπόν, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του πατέρα της, αντιρρήσεις που έκαμψαν τ' αδέλφια της αφού αυτά θα τη συνόδευαν, η Λιζέττα μαθήτρια ακόμα, σε ηλικία 16 χρονών, αρχίζει να τραγουδάει επαγγελματικά.

Εκεί, στο ARIGATO, άκουσε τη Λιζέττα ένας παραγωγός της COLUMBIA και της πρότεινε να έρθει στην Αθήνα για ακρόαση στην εταιρεία. Η φωνή της ενθουσίασε και αμέσως της κλείνουν πολυετές συμβόλαιο. Εγκαθίσταται στην Αθήνα και αμέσως αρχίζει να τραγουδάει στα ΔΕΙΛΙΝΑ, όπου εκείνα τα χρόνια, με τον Κώστα Παπαδόπουλο στο μπουζούκι, εμφανίζονται ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στράτος Διονυσίου κ.α. Η συνεργασία της με τον Στράτο Διονυσίου κρατάει για αρκετά χρόνια, όπου η Λιζέττα εκτός από το δικό της πρόγραμμα συνόδευε τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, κάνοντάς του δεύτερες φωνές.

Η είσοδός της στην δισκογραφία γίνεται μ' ένα δισκάκι 45 στροφών με δύο τραγούδια που εμπιστεύεται στην νεαρή τραγουδίστρια ο Τάκης Σούκας. Την μεγάλη ευκαιρία όμως και τη στροφή στην καριέρα της δίνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που ακούγοντάς την να τραγουδάει δίπλα στον Στράτο Διονυσίου, της προτείνει συνεργασία τόσο στους δίσκους που ετοιμάζει, όσο και εμφανίσεις μαζί του στο ΚΥΤΤΑΡΟ. Έτσι λοιπόν το 1974, έχουμε τον ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ TOY ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, TO 1975 τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και TO ΑΦΙΕΡΩΜΑ και το 1976 TO ΟΡΟΠΕΔΙΟ, δίσκοι του Γιάννη Μαρκόπουλου που γράφουν ιστορία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, η συμμετοχή δε της Λιζέττας σ' αυτούς αποσπά πολύ κολακευτικά σχόλια. Παράλληλα με τη συνεργασία της με τον Γιάννη Μαρκόπουλο η Λιζέττα Νικολάου συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Βασίλη Τσιτσάνη, συμμετέχοντας σε δύο κλασσικούς πια δίσκους του μεγάλου μας συνθέτη ΤΑ ΩΡΑΙΑ TOY ΤΣΙΤΣΑΝΗ (1973), και ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ (1975). Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, πως με τον Τσιτσάνη, η Λιζέττα μοιράζεται φωνητικά την τεράστια επιτυχία "Της Γερακίνας γιος".

Εκτός όμως από τις συμμετοχές της, οι προσωπικοί δίσκοι της τραγουδίστριας υπερβαίνουν τους δέκα. Τραγούδια τους της εμπιστεύονται μερικοί από τους πιο γνωστούς έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Τάκης Σούκας, ο Στέλιος Φωτιάδης κ.α. Επιπλέον, η Λιζέττα Νικολάου τιμώντας την ποντιακή της καταγωγή, έχει κυκλοφορήσει και δύο δίσκους με ποντιακά τραγούδια.

Εκτός όμως από τη δισκογραφία, η Λιζέττα έχει εμφανισθεί σε μερικά από τα πιο γνωστά κέντρα και ακόμη έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό, άλλοτε μόνη της και άλλοτε συμμετέχοντας σε συναυλίες συνθετών με τους οποίους δισκογραφικά έχει συνεργαστεί (Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δήμος Μούτσης...)

Αυτό τον καιρό, η Λιζέττα Νικολάου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΜΒΙ και από τη νέα της εταιρία κυκλοφορεί η νέα της δουλειά που περιέχει τραγούδια του Στέλιου Ρόκκου, του Κώστα Χατζή, του Παντελή θαλασσινού, των ΝΑΜΑ, της Σοφίας Βόσσου κ.α.

• Στατιστικά καλλιτέχνη
• Στατιστικά καλλιτέχνη
Συνολ. 'Αλμπουμς: 1 Συνολ. Τραγούδια: 1 Ακούστηκαν συνολικά: 27 φορές
Συνολ. Επιλογές: 0 φορές Συνολ. Ακροάσεις: 640
Ακούστηκε τελευταία το τραγούδι: ÁÓÐÑÁ ÊÏÊÊÉÍÁ ÊÉÔÑÉÍÁ ÌÐËÅ (στην : 16.3.2019 @ 10:05, από το άλμπουμ: 14 MEGALA TRAGOUDIA)
Τελευταίο τραγούδι που ζητήθηκε από ακροατή μας: δεν έχει επιλεγεί κάποιο τραγούδι από αυτόν τον καλλιτέχνη

Σημ.: Όλες οι ημερομηνίες είναι πολιτείας Ουάσιγκτον Αμερικής, GMT -8 ώρες.


• Όλα τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ËÉÆÅÔÔÁ ÍÉÊÏËÁÏÕ
• Όλα τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ËÉÆÅÔÔÁ ÍÉÊÏËÁÏÕ

 

Παρακάτω βλέπετε τα άλμπουμς του καλλιτέχνη ËÉÆÅÔÔÁ ÍÉÊÏËÁÏÕ.
Πατήστε τον τίτλο του άλμπουμ για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Τίτλος Τραγούδια Ακούστηκε Προστέθηκε
14 MEGALA TRAGOUDIA 1 27 φορές 17.2.2018 @ 19:14